Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Effects of arginine and phytogenic additive supplementation on performance and health of brown-egg layers R. Bras. Zootec.
Fascina,Vitor Barbosa; Pasquali,Guilherme Aguiar Mateus; Berto,Daniella Aparecida; Silva,Amanda da Lapa; Garcia,Edivaldo Antônio; Pezzato,Antonio Celso; Gonzales,Elisabeth; Sartori,José Roberto.
ABSTRACT This study was performed to evaluate the effects of the association of different digestible arginine and phytogenic additive dietary levels on performance and health status of brown-egg layers. In this study, a total of 504 33-week-old Hisex Brown layers were distributed into a completely randomized experimental design to a 4 × 3 factorial arrangement (dietary digestible arginine levels: 880, 968, 1056, or 1144 mg/kg of feed × phytogenic additive levels: 0, 100, and 200 mg/kg of feed) with six replicate cages of seven birds per cage. The phytogenic additive was composed of extracts of Baccharis dracunculifolia (40%), Astragalus membranaceus lipopolysaccharides (20%), cinnamon, and grape seed (20%). Feed intake was reduced when diets containing...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Aminoacids; Arg; Laying hens; Plant extract.
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982017000600502
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Métodos alternativos de restrição alimentar na muda forçada de poedeiras comerciais R. Bras. Zootec.
Souza,Karina Márcia Ribeiro de; Carrijo,Alfredo Sampaio; Allaman,Ivan Bezerra; Fascina,Vitor Barbosa; Mauad,Juliana Rosa Carrijo; Suzuki,Francisco Manabu.
Foram avaliados métodos alternativos de restrição alimentar qualitativa em comparação à técnica convencional de muda forçada. Utilizaram-se 480 galinhas Babcock de 78 semanas distribuídas em três níveis de restrição alimentar (100, 75 e 50%) e três percentuais de redução de peso corporal (15, 20 e 25%), cada um com cinco repetições de 32 aves. Quando as aves atingiram o percentual de redução de peso corporal, determinaram-se o volume globular, os percentuais de ovário, oviduto, moela, intestino e gordura abdominal e o comprimento de oviduto. A partir do 28º dia e durante cinco períodos de 28 dias, observaram-se as características quantitativas e qualitativas de produção pós-muda. O maior período de restrição foi observado no nível de 50% e proporcionou...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Bem-estar animal; Galinha de postura; Jejum alimentar; Ovário; Percentual de restrição qualitativa.
Ano: 2010 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982010000200019
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Phytogenic additives and organic acids in broiler chicken diets R. Bras. Zootec.
Fascina,Vitor Barbosa; Sartori,José Roberto; Gonzales,Elisabeth; Carvalho,Fabyola Barros de; Souza,Ivan Mailinch Gonçalves Pereira de; Polycarpo,Gustavo do Valle; Stradiotti,Ana Cristina; Pelícia,Vanessa Cristina.
The experiment evaluated the influence of isolated or associated phytogenic additives (PA) and organic acids (OA) on nutrient digestibility, performance and carcass characteristics of broiler chickens. Two experiments were conducted in a completely randomized design with a 2 × 2 + 1 factorial arrangement of treatments (with or without PA × with or without OA + antibiotic performance enhancer and anticoccidial). In the first experiment, two metabolic tests were conducted to determine the metabolizability coefficients of the nutrients of starter and growth diets. In the second experiment, 2520 one-day-old chicks were housed in 40 experimental units to evaluate the performance and carcass characteristics. The phytogenic additives and organic acids, isolated...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Acidifier; Additive; Antibiotics; Herbal extract; Metabolism; Sanitary challenge.
Ano: 2012 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982012001000008
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional